Om Ambar

 


På Ambar inriktar vi oss på orange viner, sherry och annat som lutar åt det oxiderade vilket passar väl till maten vi serverar. 

Vi gillar enkel mat och goda viner, gärna med lite udda smaker. Givetvis har vi mer lättillgängliga drycker att erbjuda, men vårt mål är att hjälpa dig att prova något nytt som kanske även blir din nya favorit! Vill du läsa om naturviner rekommenderar vi Magnus Reuterdahls artikel Jag är nyfiken Naturvin.

Lyssna även på The Food Programme från BBC Radio 4.

Washoku

Vår kock Etsuko lagar japansk husmanskost med kunskaper hemifrån samt moderna barrätter. Krispig tofu med blåmögelost och honung, stekt aubergine marinerad i soja och ingefära, ångade dumplings med sojafärs eller stekta
gyoza med mera.

Orange vin passar väldigt bra till asiatisk mat. Syra, fermentering och lite hetta är utmärkta smakkamrater.

 

VINERNA

Kolla in vår vinlista! Kom bara ihåg att priserna på siten anger per flaska men många av vinerna går också att få på glas.

vinlista