Ambar vinbar

Om Ambar

 

Jin & Young

Vi är två på Ambar. Sakiko Jin och Damon Young. Sakiko gillar orange viner och sherry. Kort och gott det som lutar åt det oxiderade. Damon å andra sidan har ännu inte smakat ett orange vin eller en sherry som han gillar!
Men Damon gillar rum, cognac och öl och därför bestämde vi oss för att nischa oss på amberfärgade drycker.

Vi är inga kockar eller sommelier och vi försöker heller inte göra anspråk på det. Men vi gillar enkel mat och goda viner, gärna med lite udda smaker. Givetvis har vi mer lättillgängliga drycker att erbjuda, men vårt mål är att hjälpa dig att prova något nytt som kanske även blir din nya favorit! Vill du läsa om naturviner rekommenderar vi Magnus Reuterdahls artikel Jag är nyfiken Naturvin.

Lyssna även på The Food Programme från BBC Radio 4.

Maten då?

Självklart har vi mat också, något annat vore ju olagligt! Sakiko Jin, som tidigare hade Jin & Peters lagar enkla smårätter med japansk husmanskost som inspiration. Men som sagt fokus ligger på vinet inte maten, utan maten ses som ett tillbehör och smakkamrat till vinet. Vill du veta vad som finns på menyn är du hjärtligt välkommen att besöka oss!

 

VINERNA

Kolla in vår vinlista! Kom bara ihåg att priserna på siten anger per flaska men många av vinerna går också att få på glas.

vinlista